Aamulla soittelimme taas Työpäällikölle, että lattiat eivät vieläkään lähde lämpenemään talolla. Hän lupasikin ottaa haasteesta kopin ja soittaa paikalle tarvittavat henkilöt. Meillä itsellä oli sovittuna iltapäivästä talon muuttotarkastus kaupungin rakennus- sekä palotarkastajan kanssa. Isännän ollessa matkalla muuttotarkastukseen soitti jo aikaisemmin talolla käynyt Nilanin asentaja, että hän olisi uudelleen tulossa katsomaan lämmitystä. Juuri kun olimme aloittaneet muuttotarkastuksen Nilanin asentaja kaarsi pihalle. Siinä sitten teimme muuttotarkastusta samaan aikaa, kun Nilanin asentaja yritti selvittää, mikä vika lämmityksessä on. Aivan ensimmäiseksi hän teki muutaman perussäädön asetuksiin, jotka olivat aivan väärin, mutta tämäkään ei saanut lattialämmityskattilaa lämpenemään. Tutkimisella selvisi, että RG:n sähkärit olivat kytkeneet Nilanin lattialämmitysvastukset sähkötaulussa olevan vesivaraajan kaksoistariffi releen kautta. Laittamalla tämän releen manuaalisesti päälle saatiin lattialämmitysvastuksille sähköt ja veden lämpötila alkoikin selvästi nousta. Nilanin asentaja lähti pois ja me jatkoimme muuttotarkastuksen loppuun. Kaupungin edustajilta saimme luvan muuttoon. Ainoastaan muutama korjauskehotus tuli, jotka pitää olla hoidettuna lopputarkastukseen mennessä.

Rakennus- ja palotarkastajan lähdettyä Isäntä alkoi ihmettelemään juuri ”korjatun” Nilanin toimintaa. Ihmetys oli suuri, kun hän huomasi, että hyvin nousuun lähtenyt veden lämpötila oli pysähtynyt. Pikainen tarkastus sähkötaululla osoitti, että Nilanin yksi kolmesta sulakkeesta oli kärähtänyt. Isäntä käänsi tämän päälle ja taas alkoi vesi lämpenemään. Vähän ajan kuluttua sulake kärähti taas. Tarkempi syynäys sähkötaululla osoitti, että RG:n sähkärit olivat kytkeneet Nilanin 3x10A sulakkeisiin, vaikka asennusohjeissa nimenomaan käsketään kytkemään lattialämmitys 3x16A sulakkeiden taakse. Alkaa pikkuhiljaa tulemaan vähän kiire tämän Nilanin toiminnan kanssa, koska huomiseksi aamuksi klo 8.00 olisi sovittuna DT:n kanssa vastaanottotarkastus. Isäntä soittikin välittömästi RG:n sähköasennuksista vastaavalle, joka lupasikin itse tulla ennen huomista vastaanottotarkastusta vaihtamaan sulakkeet oikean kokoisiin.

Tänään talollamme oli myös DT:n talonäyttö. Isännän Isä oli vielä ollut talolla kun Talomyyjä oli tullut pitämään talonäyttöä. Talomyyjän suu oli ihmetyksestä suurena, kun hän oli todennut suureen ääneen Isännän Isälle. ”Voi kauhistus, miksi täällä ei ole siivottu!” Isännän Isä vain totesi tyynesti talomyyjälle, että eikös se näyttelysiivous kuuluu talomyyjille? Talomyyjän mukaan kyllä sopimuksissa lukee, että näyttelysiivous kuuluu asiakkaalle. Isännän Isä ei jaksanut jäädä väittelemään talomyyjän kanssa sopimuksista vaan lähti talolta omiin hommiinsa. Ainakin meidän sopimuksissa lukee vain rakennusainainen siivous ja työmaan yleisen järjestyksen pitäminen sekä loppusiivous. Rakennusaikaista siivous olemmekin tehneet todella paljon kuten varmasti jokainen blogin lukija on huomannut. Näyttöäkin vartenkin olimme tehneet melkoisesti siivousta, että talolla näytti edes sellaiselta kuin nyt näytti, koska listamiesten jälkeen, talo oli aivan sekaisin. Sopimuksen mukaisen loppusiivouksen teemme sitten, kun meillä on aikaa ja talolla on muutenkin saatu kaikki tarvittavat asiat valmiiksi.