Valitettavasti silmämme ei valehdellut viimeksi pimeässä pesuhuoneen kattoa tiiraillessamme. Yksi kolmasosa pesuhuoneen paneeleista ovat erinäköisiä kuin kaksi kolmas osaa. Tarkemmalla tutkimisella selvisi nopeasti, että tällä kertaa pesuhuoneen katossa on ainakin kolmea erilaista höyläysprofiilia ja kahta erilaista pintakäsittelyä. Katossa ollaankin käytetty ainakin kahden eri valmistajan tuotteita, vaikka suositus on, että edes saman valmistajan eri tuotantoeräisiä tuotteita ei sotkettaisi. Tällä hetkellä katossa on selvästi havaittava kohta, jossa ollaan vaihdettu eri valmistajan paneeleihin. Lisäksi kokeillessa paneeleita käsin huomaa, että käsittelyaine/käsittelytapa on ollut kahdella valmistajalla erilainen, joka saattaa ajan myötä lisätä entisestään paneeleiden erilaista ulkonäköä.

Luulisi kaikille olevan itsestään selvää, että eri valmistajan erilaisia tuotteita ei laiteta ainakaan samaan pintaan, koska tästä ei seuraa kuin ikävyyksiä. Eihän kukaan myöskään (toivottavasti) maalaa puolta seinää Tikkurilan maalilla ja toista puolikasta Teknoksen tuotteella, vaikka molemmissa maalipurkeissa lukisikin, että punainen ulkomaali. 

 

Raksalta löytyi ainakin kahden eri valmistajan paneelipakkauksia.

Eri paneelien höyläysleveydessäkin oli eroja noin 2mm. Leveyttä ei hirveästi huomaa katossa mutta eri valmistajien käyttämät saunasuoja-aineet tekevät puun pinnoista erilaiset.