Viime viikolla Puustellista soitettiin ja ilmoitettiin, että kiintokalusteet saapuvat tänään raksalle klo 10.30-11.00. Aamulla Isännän herätyskello oli juuri soinut kahdeksalta, kun Emännän puhelin soi klo 8.10 ja Puustellin autokuski ilmoitti, että kalusteet ovat tontilla reilun puolentunnin kuluttua. Vauhdilla Emäntä hyppäsi vaatteisiin ja kaasutteli raksaa kohti, jonne tämän hetkisestä asuinpaikasta on juuri tuo noin puolentunnin ajomatka.

Kalusterekka oli juuri parkkeerattu pihaan, kun Emäntä ehti paikalle. Reippaasti kuljettaja ja apupoika kantoivat kalustelastin sisälle taloon ja jo klo 9.29 rekka kurvasi tyhjänä pois pihasta. Hetken kuluttua Isännän Isä saapui talolle ihmettelemään tavaramäärää. Emäntä selvitteli yhdessä hänen kanssaan pakettien sisältöä ja pikaisella vilkaisulla vaikutti siltä, että kaikki muu olisi tullut työmaalle, mutta vessan lavuaari puuttui tästä kuormasta. Vasta asennusvaiheessahan pystyy sitten varmasti sanomaan, onko kaikki tarpeellinen ollut kuormassa. Tavaraa oli niin suuri röykkiö, että järjestelmällinen rahtikirjan tarkastaminen oli mahdotonta.

Emäntä jäi Isännän Isän kanssa raksalle odottelemaan noin puolen päivän aikaan saapuvaksi ilmoitettuja kodinkoneita. Siinä odotellessa, Työpäällikkömme kurvasi talon pihaan. Emäntä ei ollutkaan häntä koskaan ennen tavannut. Esittelyiden jälkeen kävimme yhdessä läpi töiden edistymistä. Emäntä reklamoi hänelle aamulla huomaamansa maalitahran työhuoneen tapetissa ja kyseli milloin Nilan kytketään toimintaan, kun lattia on vesitetty jo aikoja sitten. Työpäällikkö lupasikin heti olla yhteydessä sähkömiehiin, jotta lattialämmitys saataisiin toimintaan. Sovimme myös Työpäällikön kanssa, että työhuoneen jakotukin juureen valetaan samanlainen ”kakku” kuin kodinhoitohuoneessakin on, jotta putkien juurikohta saadaan siistimmäksi laminaattia varten. Työpäällikkö myös lupasi, että listoittaja asentaa autotallin vinttiluukkuun siitä edelleen puuttuvan tuulihaan. Myös autotallin oven tiivisteestä on kuulemma reklamoitu eteenpäin oven toimittajalle. Kuulimme myös, että kattoturvatuotteet asennetaan taloomme ensi viikolla. 

Työpäällikön kanssa jutellessa Kiitolinjan auto kurvasi viimein pihalle. Ratissa oli meille tuttu äkäinen kuski, joka on ennenkin tuonut tavaraa raksalle. Hän kirosi kaupungin katuja suunnitelleet insinöörit ja kadun kunnossapidosta vastaavat jo ennen kuin ehti kunnolla autosta ulos. Työpäällikkö törmäsi ilmeestä päätellen ensimmäistä kertaa kyseiseen kuljettajaan. Kodinkoneemme olisivat varmasti jääneet pihalle, ellei Työpäällikkö olisi ollut paikalla ja ystävällisenä auttanut niiden roudaamisessa sisälle. Suuret kiitokset hänelle avusta!

Samaan aikaan myös Laatoittaja saapui raksalle jatkamaan hommia. Emäntä saikin hänen kanssaan käytyä läpi muutaman yksityiskohdan toteuttamisen ennen kotiin lähtöä.

Illalla Emäntä ja Isäntä piipahtivat vielä rakennuksella, jotta myös Isäntä pääsi tutkimaan saapuneita kiintokalusteita ja kodinkoneita. Paljon oli paketteja ja sopivasti juuri Isännän 30-vuotissyntymäpäivänä! Myös laatoittaja oli ahkeroinut ja kylpyhuoneen seinät olivat saaneet päivän aikana laattapinnan. Todella hienolta näytti Laatoittajan kädenjälki! Toivottavasti samanlainen meininki jatkuu lattioiden kanssa.