Eilen aamulla kirvesmiehet soittelivat, juuri kun Isäntä oli herännyt. He olivat lukeneet viestimme ja lupasivat korjata kaikki havaitsemamme puutteet. Tänään lauantaina viikonlopun iloksi Isäntä suuntasi raksalle Isänsä kanssa tekemään lumitöitä ja katsastamaan tilannetta havaittujen virheiden osalta. Meidän iloksemme näyttikin siltä, että kirvesmiehet olivat korjanneet ainakin keittiön kaappien tukilaudat ja siirtäneet liesituulettimen pistorasian oikeaan korkeuteen. Nilanin ohjauspaneelin rasiaa ei ollut vielä poistettu mutta se tehtäneen heti ensi viikolla. 

Valitettavasti Isäntä löysi uuden huolenaiheen pesuhuoneesta, jossa oli asennettu ensimmäinen kerros Gyprocia. Erittäin monet levyn kiinnittämiseen käytetyistä ruuveista olivat porautuneet ohjeistuksen vastaisesti pintakartongin läpi. Syykin selvisi melko nopeasti, kun katsoi lattialla olevaa ruuvilaatikkoa. Levyn kiinnittämiseen käytetyt ruuvit eivät varsinaisesti ole tarkoitettu kipsilevyille, koska niissä on senkkaava kanta, joka väistämättä rikkoo Gyproc-levyn kartongin ja porautuu levyyn. Sinänsä ongelmaa ei pitäisi tulla jos toisen kerroksen Gyproc-levyt kiinnitetään kunnolla. Täytyy tarkkailla tilannetta ja puuttua asiaan jos tarvetta ilmenee.

Kuvassa ruuvi joita on käytetty pesuhuoneen gyproc-levyjen kiinnitykseen. Ruuvipaketissa lukee HOBAU puuruuvi. Kuten kuvasta näkee kanta porautuu todella hyvin pehmeisiin materiaaleihin, eikä sen takia sovellu käytettäväksi kovinkaan hyvin esimerkiksi kipsilevyn kanssa.

Tässä lopputulos, kun käytetään vääränlaisia ruuveja. Kanta on porautunut lähes kokonaan kipsilevyn läpi, kun ohjeistuksen mukaan ruuvin kanta ei saisi rikkoa edes kipsilevyn kartonkia.

 

Tänään huomasimme myös, että takan piippu oli viimein pellitetty ja eduslasikin oli ilmestynyt talolle. Pellityksen venymistä selitti se, että heidän vakiopellityksensä ei käynyt meidän taloomme, koska piippu tuli niin lähelle talon harjaa ja peltisepän piti käydä varta vasten tekemässä juuri meidän piippuumme sopiva pellitys. Nyt pitää vielä viikko odotella takan kuivumista ennen kuin voimme ensimmäisen kerran sytyttää tulet takkaan.