Aamuksi olimme sopineet tapaamisen Design-Talojen työmaapäällikön kanssa, jossa kävisimme lävitse reklamaatiolistaa. Lisäksi paikalla oli meidän vastaavamestarimme sekä kirvesmiehet. Lähdimme käymään reklamaatiolistaa lävitse ja saimmekin melkein kaikkiin kohtiin vastauksen.

Päällimmäisenä asiana oli pesuhuoneesta löydetyt puutteet. Pesuhuoneen Gyproc-levyt olivat tavallisia GN13 levyjä, vaikka piirustuksissa mainitun sertifikaatin mukaan pitäisi käyttää vähintään erikoiskovaa levyä. Vastavetona työmaapäällikkö kertoi ottaneensa asiasta selvää ja lähettävänsä meille sähköpostilla lausunnon, jonka mukaan myös tavallisia Gyproc-levyjä voidaan käyttää märkätiloissa. Eli jäämme odottelemaan lausuntoa, jonka jälkeen teemme lopullisen päätöksen, tarvitseeko levyt vaihtaa. Lisäksi Gyproc-levyt oli kiinnitetty ruuveilla, jotka porautuivat aivan liian syvälle. Ratkaisuksi sovimme, että kirvesmiehet ruuvaavat lisäruuveja levyihin. Liian syvällä oleviin hanakulmarasioihin laitetaan jatkopalat, joilla rasiat saadaan levypinnan yläpuolelle. Pesuhuoneen väärin tehty katto tullaan korjaamaan. Timpurit olivatkin jo aloittaneet kattopaneeleiden pois repimisen.

Kattolamppujen rasioihin Design-Talo ei laita tukipuita vaan rasiat ruuvataan suoraan MDF-levyyn. Työmaapäällikön mukaan heille ei ole tullut yhtään tapausta, jossa lamppu olisi tullut alas. Huomautimme työmaapäällikölle, että lamppurasioiden kiinnityksen tulee kestää vähintään 15 kg tai jopa 25 kg, riippuen vähän mistä lähteestä katsoo. Tähän työmaapäällikkö sanoi, että mikäli lamppu tulee alas tuolla painolla niin Design-Talot ottavat vastuun tästä. Eli toivotaan parasta, kun asennamme sen isoäidin 15 kiloisen perintö kristallikruunun kattoon, ettei se tule helisten lattiaan.

Ulkoverhouksen puutteet sovittiin korjattavaksi luultavasti jo tällä viikolla. Epäselviksi asioiksi jäivät oikeastaan vain IV-puolen virheet, joihin työmaapäällikkö ei osannut ottaa kantaa, mutta hän lupasi ottaa yhteyttä oikeisiin henkilöihin. Ilmastointipuolen virheethän olivat puuttuvat äänenvaimentimet vintissä maakuuhuonehaaroissa sekä palopellin epäilyttävä asennus eli saako palopellin asentaa niin, että se jää puhallusvillan alle.

Puuttuvista vesikaton läpivienneistä työmaapäällikkö ei ollutkaan tietoinen eli oli erittäin hyvä, että mainitsimme asiasta hänelle. Hän lupasi ottaa yhteyttä katon tekijöihin ja selvittää asian. Eli eiköhän ne läpiviennit sinne katolle saada ennen muuttoa.

Illalla kävimme taas innoissamme polttamassa porukalla takkaa ja katsomassa, mitä kaikkea päivän aikana timpurit olivat ehtineet tehdä. Meille oli ilmestynyt etuterassi ja vilpola, jotka näyttivät ainakin näin pimeässä erittäin hienoilta. Ulkoverhous oli muutenkin tehty valmiiksi ja ovien kynnyspellit asennettu. Myös ikkunoiden ylälistat ja tippapellit oli korjattu laatuvaatimuksien mukaisiksi. Pesuhuoneen Gyproc-levyt oli lisäruuvattu ja katto puolittain purettu. Päivästä jäi erittäin hyvä kuva Design-Talojen toiminnasta. Näin asioiden pitäisi sujua joka tilanteessa. Virheet talon rakentamisessa ovat ymmärrettäviä, mutta niiden hoitaminen kuntoon nopeasti ja asiallisesti on erittäin tärkeää asiakkaan kannalta. 

Pesuhuoneen kattoa oli alettu jo purkamaan.

 

 Autotallin oveen oli asennettu smyygit

.