Palopeltien asennuksen oikeellisuus epäilytti Isäntää heti, kun hän oli käynyt reilu kuukausi sitten talon vintillä katsastamassa tilannetta. Asiasta reklamoitiin tuolloin ja Työmaapäällikkö lupaili selvittää asiaa. Mutta kun sieltä ei kuulunut mitään vastausta, Isäntä otti yhteyttä kaupungin palotarkastajaan. Hänen mukaansa palopellit voivat sijaita puhallusvillan sisällä, mutta IV-kanava pitäisi eristää palovillalla pienen matkaa palopellistä. Nyt lähettelimme LVI-työnjohtajalle viestiä, jossa kyselimme sekä puuttuvista äänenvaimentimista että palopeltien paloeristyksen tarpeellisuudesta. Meille selvisi, että Työmaapäällikön viesti ei ollut koskaan mennyt perille LVI-työnjohtajalle, minkä takia asia ei ollut edennyt lainkaan. Nyt asiat alkoivat rullata nopeasti ja jo tänään IV-asentajien pitäisi käydä palovilloittamassa palopeltien lähistö.

Isäntä saikin iltapäivästä soiton IV-asentajilta, jossa he tuskailivat, että puhallusvillan toimittaja oli jossain vaiheessa käynyt puhkumassa villat kattoon. He kyselivätkin Isännältä onko hänellä tietoa palopeltien sijainnista. Toivotaan, että he löysivät palopellit ja eristivät ne kunnolla. Me olemmekin ihmetelleet, että pysyypä torpassa hyvin lämmöt pelkillä levyvilloilla, koska olemme katsoneet vain Extranettiä, ja ihmetelleet, että koskahan ne villan toimittajat tulevat, kun ei ole nettiin vieläkään villoja kuitattu asennetuiksi.

Puuttuvista lisä-äänenvaimentimista sovittiin, että niitä ei asenneta vaan ne hyvitetään hinnassa. Tämä on meidän kannaltakin ihan hyväksyttävä ratkaisu, koska lisä-äänenvaimentimien hyödyllisyydestä ei ole todisteita. Vahvistusta hyvityshinnasta rahakirstun vartioilta ei ole vielä saatu mutta eiköhän sekin tule piakkoin.