Huomasimme muutama päivä sitten, että oma mitoitusvirhe vessan pistorasian sijainnin suhteen laittaa suunnitelmamme vessan peilin osalta uusiksi. Olimme suunnitelleet ostavamme Kvikistä vakiomittaisen 80x120 cm peilin hintaan 84 €. Nyt kuitenkin tajusimme, että pistorasia jäisi tuon  kokoisen peilin alle. Niinpä Emäntä soitteli paikalliset lasiliikkeet läpi kysellen hintaa 60x110 cm kokoiselle peilille. Kallein tarjous peilistä ja alumiinilistasta, jolla peili kiinnitetään seinään oli noin 80 euroa ja heillä toimitusaika oli noin 1-2 viikkoa. Halvin tarjous peilistä ja kiinnityslistoista oli 30 euroa ja valmiiksi leikatun ja hiotun peilin sai noutaa samana päivänä. Muut tarjoukset olivat 35-50 euron väliltä ja toimitusajat vaihtelivat yhdestä päivästä yhteen viikkoon. Ei liene vaikeaa arvata, mistä Emäntä kävi tänään peilin hakemassa. Jälleen tuli todistettua, että kilpailutus kannattaa.

Illalla raksalla odotti yllätys, sillä Talovarustepojat olivat juuri asentamassa rännejä ja kattoturvatuotteita. Kun saavuimme raksalle vastaan käveli kaksi miestä ja noin 20 metriä pitkä ränni, jota he olivat juuri viemässä talon pohjoissivulle. Miehet tekivät rännit paikanpäällä määrämittaisina. He kiinnittivät katolle myös lumiesteet sekä katto- ja lapetikkaat. Säät eivät nyt suosineet ja niinpä emme ehtineet maalata otsalautoja ennen rännien asennusta.

Raksalla odotti myös toinen yllätys, sillä LVI-kalusteet (vessanpöntöt, hanat, ym.) odottivat pihalla. Mitään ilmoitusta tavaroiden saapumisesta ei kyllä ollut tullut. Kun tavarat oli kannettu sisälle jatkoimme kalustusprojektia keittiön kulmakaappiin tulevan ”hyrrän” kokoamisella. Tällä kertaa kaapin mukana oli jonkinlainen ohjekin, mutta silti monen ihmisen ajatustyötä tarvittiin ennen kuin kaappi oli kasassa. Kyllä tulisi kalliiksi, jos tälle porukalle pitäisi palkkaa maksaa, kun yhtä hyrrää oli kokoamassa diplomi-insinööri, kasvatustieteen maisteri, insinööri ja teknikko. Läsnä olivat siis Isännän ja Emännän lisäksi myös heidän molempien Isät.

Hyrräkaapin valmistumisen jälkeen keittiön tasot saatiin viimein kiinnitettyä alakaappeihin. Tänään myös liimattiin vessan pesuallas kaappiin kiinni. Nyt kaikki olisi valmista välitilalaatoituksia varten.