Viime viikolla saimme viimein sovittua vilpolakiistamme, kun DT:n asiakaspalveluinsinööri lupasi, että saamme vilpolan soviteltuun muutoshintaan, joka oli mielestämme ihan kohtuullinen. Nyt kun saimme tämän asian viimein sovittua reilun kahdeksan viikon jahkailun jälkeen alkoi viimeinkin tapahtua. Talomyyjämme lupasi, että tilausvahvistus saapuisi postissa muutaman päivän kuluessa. Vihdoin tuo kauan odotettu kirjekuori kolahti postilaatikkoomme ja kiireen vilkkaan avasimme kirjekuoren innosta puhkuen: Vihdoin päästään rakentamaan!

Hymy hyytyi kuitenkin jo alkumetreillä, kun muutoshinta ei vastannut puhelimessa sovittua ja talon toimituspäivääkin oli siirretty myöhäisemmäksi kolmella viikolla – EI SE HYVIN MENNYT tälläkään kertaa DT! Täytyy kuitenkin mainita, että ei se surullisen kuuluisan vilpolan hinta ollut kuin 100 € sovittua suurempi, mutta tässä vaiheessa, kun asiaa ollaan palloteltu ihmiseltä toiselle kuukausi kaupalla ja sitten vihdoin saatiin sopimus aikaiseksi niin eikö edes sen verran olisi voinut tarkistaa, että tilausvahvistukseen olisi tullut oikea hinta kerralla.

Aikataulumuutos oli sinänsä ihan sopimuksen mukainen eli DT voi niin halutessaan muuttaa hankintasopimuksessa sovittua toimituspäivää kunnes tilausvahvistus on tullut. Mutta tässäkin täytyy sanoa, että olisi ollut edes kiva kuulla syy, miksi talomyyjä on voinut myydä meille toimitusajan, joka ei kuitenkaan päde. Näillä aikatauluilla nyt kuitenkin mennään, ja toivotaan, että ne pitävät edes kohtuullisesti paikkansa.

Tilausvahvistuksen jälkeen alkoi projekti edetä ja DT:n myyjä soitteli, että voisimmeko lähettää heille talon alustavat sijoittelukuvat niin he saisivat asepiirroksen tehtyä. Me emme voineet kuin ihmetellä, että eikös ne alustavat kuvat ja muu suunnitteluaineisto ole DT:lle lähetetty jo aikoja sitten olisiko ollut jopa huhtikuussa. Siihen DT:n myyjä vastasi, että ”voi olla mutta kun hänellä on tietokone vaihtunut ja DT:n sähköpostipalvelinkin on vaihtunut, niin ovat siinä rytäkässä kadonneet”. Täytyy näin tekniikan ihmisenä ihmetellä, eikö DT:llä olla olleenkaan huolissaan tietoturvasta tai varmuuskopioista, kun sähköpostit noin vain katoavat. Nyt joku varmasti kyseenalaistaa sen, että onko sähköposti koskaan mennytkään perille? Mutta siihen vastattakoon, että kyllä on varmasti mennyt perille, koska aikaisemmin olimme puhelimessa talomyyjän kanssa kyseisestä viestistä keskustelleet.

Muutenkin tuntuu DT:n sähköpostiliikenne jatkuvasti takkuilevan, kun he eivät juurikaan vastaa sähköposteihin, mitä heille lähettelemme. Syytä olemme pohtineet jo hetken, ja mieleen on hiipinyt ajatus, että onko heitä ohjeistettu, olla vastaamatta sähköposteihin tai sitten postit vain katoavat jonnekin bittiavaruuteen, eivätkä koskaan tavoita kyseistä henkilöä. Tämä jäänee ikuiseksi arvoitukseksi tai ehkä se selviää ennen talonrakennuksen päättymistä...