Pari päivää sitten saimme postissa laskun Abso-Muovilta ja ajattelimme sitä avattaessa, että nyt taitaa tulla niin monen tonnin lasku, että pitää nostaa uusi erä lainaa, jotta saamme laskun maksettua.  Ihmetys olikin suuri, kun laskun summa ei ollutkaan kuin vain noin satanen. Hämmennystä herätti myös se, että eräpäivä oli erääntynyt jo päivää ennen kuin lasku oli leimattu postissa. Laskun saavuttua perille oli eräpäivän umpeutumisesta kulunut jo kolme päivää. Tutkittuamme laskua tarkemmin huomasimme, että tässä laskussa oli laskutettu vain Isännän eräänä päivänä hakemat pienet täydennykset putkiurakkaa varten. Pohdimme onko isompi lasku aiemmin toimitetuista tavaroista joutunut kokonaan hukkaan matkalla.

Emäntä soittelikin tänään Absolle asian tiimoilta. Puhelimeen vastasi kiireinen myyjä ja ennen kuin Emäntä oli ehtinyt asiaansa sen tarkemmin selvittää kuin sanoa, että hänellä olisi muutama kysymys eilen saamaansa laskua koskien, niin myyjä jo tiuskaisi: ”Alkoipa tämäkin päivä hyvin! Sopiiko, että meidän laskutusvastaava soittaa kohta sinulle takaisin?” Hetken kuluttua Absolta soitettiin Emännälle. Emännän kysyttyä ennen postitusta umpeutuneesta eräpäivästä ja isomman laskun  kohtalosta, mieshenkilö selitti rauhallisesti: ”Ei niitä eräpäiviä nyt niin tarkkaan kannata katsoa, emme me niistä mitään karhuja lähettele. Ja niin siitä isommasta laskusta: tuossa niitä olisi iso pino pöydällä kirjoitettavana, mutta en minä niitä niin usein jaksa kirjoittaa, kun niissä on aina enemmän hommaa ja täytyy olla niin tarkkana, kun tulee niin monta riviä. Kirjoittelen niitä sitten aina joskus, kun sattuu hyvä fiilis.”

Ei se sinänsä meitä häiritse, etteivät laskuja lähettele, mutta ihmetystä se herättää, kummallista liiketoimintaa, kun ei ole laskutushaluja vaikka olisi laskutettavaa. Tosin tämä pienempikin lasku näytti ihan siltä kuin se olisi ollut kirjoituskoneella kirjoitettu, joten ehkä Abson laskutusjärjestelmässä olisi hieman päivitettävää niin isompien laskujenkaan kirjoitus ei olisi niin suuri urakka.

Emännän selvitellessä paperiasioita Isäntä ahkeroi tontilla Isänsä ja Appiukkonsa kanssa. Klapitusurakka jatkui ja täytyipä klapeille rakentaa jälleen uusi telinekin. Saimme viimein klapipinojen päälle katotkin. Tontilla suoritettiin myös mittaus teknisiä askareita, kun talonpaikkaa merkattiin perustusporukkaa varten.

Uutta klapitelinetta rakentamassa.