Aamulla klo 7.30 Isäntä oli päästämässä vesimittaritelineen asentajaa sisälle taloon. Teline asentuikin rivakasti ja kaupungin mittarimiehen pitäisi tulla kymmeneen mennessä. Aamulla takan tekijää ei näkynyt ja Isäntä soittelikin hänen peräänsä. Selvisi, että asentaja oli aamu-uninen ja hän olisi tulossa joskus kymmenen jälkeen työmaalle. Juuri kun Isäntä oli lähdössä pöllähti ulko-ovesta kaksi suulasta miestä, jotka paljastuivat sähkömiehiksi. He olivat tulleet ennakolta katsomaan työmaata, koska he olisivat illalla tulossa vetelemään sähköjä. Isäntä saikin kätevästi käytyä heidän kanssaan läpi hieman hämmennystä herättävät sähköputkitukset ja muutaman muun erikoistoiveen.

Illalla kävimme yhdessä taas katsomassa päivän tuloksen. IV-putkiasentajat olivat nähtävästi saaneet urakkansa valmiiksi, koska he olivat keränneet tavaransa. Takka-asentaja oli kivasti jo aloitellut. Palomuuri ja takan runko oli muurattuna.  Sähkärit eivät olleet töitä aloittaneet, ainakaan vielä. Vesimittari lojui jostain syystä teknisen tilan lattialla, vaikka sen piti olla asennettuna tänään klo 10 aikaan. Onneksi kanistereiden vesi oli loistavasti riittänyt takan muuraukseen. Pitäneen taas soitella perään ja kysellä mittarin kohtalosta.

Tällä kertaa vesimittari oli kyllä jo tuotu talolle aseti mutta jostain ihmeen syystä sitä ei ollut asennettu paikoilleen.

Takka alkaa pikkuhiljaa rakentumaan.

Lisäksi Isäntä kävi katsomassa IV-putkien asennuksia vintillä. Maallikon silmin eristykset vaikuttivat hyviltä, mutta pientä hämmennystä herätti, miksi putkivedot oli asennettu aivan eri tavalla kuin piirustuksissa? Sinänsä kaikille tulo- ja meno-venttiileille oli vedetty luultavasti aivan oikean kokoinen putki, mutta putkitusreitit eivät vastanneet kuvia. Jos IV-putkia ei koskaan vedetä niin kuin piirustuksissa on piirretty, mitä järkeä on edes tehdä hienoja IV-putkitussuunnitelmia?   Yhtä hyvin suunnitelmassa voitaisiin näköjään vain piirtää venttiilien paikat ja niiden välille suorat viivat, joissa kerrottaisiin putken paksuus. Tarkemmalla tutkimisella Isäntä löysi IV-putkista jotain oikeaa reklamoitavaakin. Talokauppaa tehdessämme olimme ostaneet, makuuhuoneiden tulokanaviin lisä-äänenvaimentimet. Ensimmäisestä IV-suunnittelmastakin nämä äänenvaimentimet puuttuivat, mutta asiasta huomautettuamme ne sinne kuitenkin lisättiin. Onkohan IV-putkittajilla ollut vanhat kuvat vai miksi he eivät ole näitä äänenvaimentimia asentaneet? Tämä on kuitenkin asia, joka pitää selvittää. Tästäkin asiasta, DT:lle lähtee tänään reklamaatio, jonka hoitamisesta tullaan kertomaan täälläkin.

 

Kun olimme lähdössä kotiin noin puoli kymmenen aikoihin sähkärit näkyivät aloittelevan hommia naapuriin rakennettavassa Design-Talossa. Ei voi kuin ihmetellä työmiesten työaikoja.