Päivällä Isäntä soitteli Vastaavalle mestarille ja sovimmekin alustavasti muuttotarkastuspäivän ensiviikon torstaille, täytyy vain toivoa, että DT ehtii tehdä hommat siihen mennessä valmiiksi. Muuten päivä vierähti taas aivan muualla kuin taloprojektin puitteissa mutta illalla Isäntä taas sinnikkäästi ajeli talolle katsomaan päivän tulosta. Laminaattori oli ahkeroinut ja laminaatit olivat asennettu työhuonetta luukuunottamatta. Muuta edistymistä ei ollut havaittavissa. Erityismaininta täytyy kyllä antaa Laminaattorille, joka on esimerkillisen loistavasti älynnyt suojata valmiit laminaattipinnat suojapahvilla. Talolla oli myös siivottu melko hyvin eli siitäkin plussaa Laminaattorille.

Sähkömiehille ei kyllä nyt plussia irtoa. Isäntä tutki hieman tarkemmin sähköasennuksia ja iso osa sähkökalustuksista oli tehty melko hätäisesti miettimättä yhtään asennuksen laatua. Lukuisat valokatkaisimet ja pistorasiat irvistivät erittäin ikävästi, koska sähkökalusteet oli vain heitetty paikoilleen katsomatta ollenkaan asentuiko kaluste oikein. Isäntä katseli muutaman valokatkaisimen tarkemmin ja totesi, että tähän tullaan vielä palaamaan. Ei voi olla mahdotonta asentaa Jussi-sarjan asennuskalusteita niin, että peitelevyt eivät irvistelisi joka paikasta. Lisäksi Sähkäreiltä oli jäänyt asentamatta kokonaan WC:n peilin valo, joka kuuluu ihan vakio sähkösuunnitelmaan.  

 

Myös pesuhuoneen valokatkaisin oli jäänyt erittäin puolivillaiseksi asennukseksi. Valokatkaisinryhmästä puuttui peitelevy kokonaan, joka ei sinänsä ole ongelma jos se tullaan myöhemmin asentamaan mutta tässä ei ollut vielä kaikki. Pesuhuoneessa RG-talotekniikka käyttää ABB:n Impressivo valokatkaisimia, jotka voidaan asentaa IP44 luokkaisina. Muuten osat olivat oikein mutta valokatkaisijan runko oli kiinnitetty aivan vääränlaisilla ruuveilla kojerasiaan, joka aiheutti sen, että valokatkaisimessa oleva tiiviste ei toimi oikein ja katkaisin ei todellakaan täytä IP44 luokan vaatimuksia.

 

Isäntä tarkasti myös lämmitys/IV-koneen ja sai vahvistuksen epäilyksilleen, että sähkökytkennät oli tehty virheellisesti, joka aiheutti Nilanin toimimattomuuden. Aikaisemmin asentamatta ollut turvatermostaatti oli asennettu putkiin mutta sähköisesti se oli kytketty aivan väärään paikkaan. Lyhyesti sanottuna Nilanin sähkökytkennöistä. Takkakytkin on kytketty ulkoanturin paikalle, turvakytkin on kytketty takkakytkimen paikalle ja ulkoanturia ei ole kytketty ollenkaan vaan johto roikkui vapaana koneen takana. Ihan vinkkinä Nilanin asentajille, että asennusohje löytyy suomen kielellä Googlella hakusanoilla ”Nilan EC9 asennusohje”. Heti ensimmäinen linkki osoittaa tiedon lähteillä, jossa ohjeet Nilanin asentamiseen.  http://www.ilmalinja.fi/pdfesitteet/nilan_ec9.pdf