Kävimme raksalla isommalla porukalla ajamassa takkaa sisälle eli polttamassa pienen määrän puuta, joka pitää tehdä noin kuusi kertaa ennen varsinaista lämmittämistä. Aivan kuin pesuhuoneessa ei olisi jo riittävästi haasteita. Tarkkaakin tarkempi Appiukko huomasi, että eikös hanakulmarasioiden runkojen kuulu ulottua vähän yli valmiin seinän pinnan, jotta vesieristäminen onnistuu. Toden totta tällä hetkellä hanakulmarasioidenrungot ovat auttamattomasti aivan liian syvällä seinässä. Rasioiden runko pitää saada reilusti levypinnan yläpuolelle, jotta vedeneristäjä pystyy tekemään eristyksen kunnolla. Erään asennusohjeen mukaan rasioiden rungon pitää ulottua 2-3 mm yli valmiin seinäpinnan. Onneksi lähes kaikkiin hanakulmarasioihin voidaan asentaa myös jälkikäteen pidempiä runkoputkia tarpeen mukaan. Toinen vaihtoehto on siirtää nykyistä rasiaa lähemmäs seinäpintaa. Pitänee huomenna soitella DT:n työmaapäällikölle ja kysellä vähän, että miten havaitut puutteet tullaan korjaamaan. Pari viikkoa sitten huomatuista puuttuvista äänenvaimentimistakaan ei ole kuulunut mitään.

Aika syvällä on hanakulmarasiat jääneet, onneksi rasioihin voidaan asentaa jälkikäteen pidempi rasiarunko.

Appiukko myös hieman ihmetteli pesuhuoneen katon panelointia. Yleensä kuulemma on tapana tehdä tuollainen pesuhuoneen kattopanelointi koko tilan mittaisista laudoista ilman jatkoksia. Meillä noita jatkokohtia oli katossa useampi ja vaikka ne vielä näyttivätkin melko, siisteiltä Appiukko aprikoi, miten ne mahtavat elää pesuhuoneen kosteusvaihteluissa. Myös Anoppi esitti hyviä kysymyksiä ihmetellessään, miten aiomme ripustaa kattolamput olohuoneeseen, kun katossa ei ole rasioita vaan kattopaneelin läpi tulee pelkät johdot. Kattopaneeleiden ohjeessa lukee, että paneeleiden varaan ei saa ripustaa mitään ja kyseiset lampunpaikat sijaitsevat kattokoolausten välissä. Täytyy toivoa, että Timpurit olisivat asentaneet jonkinlaiset tuet kattopaneelien alle lamppujen kohdalle. Koska puhallusvilloja ei ole vieläkään näkynyt eikä kuulunut asia olisi vielä melko helppo tarkistaa vintin kautta. Appiukko myös ihmetteli autotallin levytyksiä, että eikös sinne kuuluisi tupla-gyprocit. Kotona kuitenkin tarkistimme rakennekuvista, että autotallin levytykset ovat ihan piirustusten mukaiset vaikka niissä onkin vain yksinkertainen levytys.

Valokuvista näkee ehkä vähän huonosti mutta paikanpäällä silmiin pistää selvästi, että pesuhuoneen katto on jostain ihmeen syystä tehty lukuisilla jatkoksilla. Tarkistimme rahtikirjoista, että paneelit ovat tulleet talolle määmittaisina, joten asentaminen ilman jatkoksia olisi ollut todella helppoa.