Kesäloman alettua on paremmin aikaa puuhastella taloprojektin parissa virka-aikaan. Ensimmäisenä vuorossa oli käynti maanmittaustoimistossa tiistaina, jonne jätettiin lainhuuto- ja kiinnityshakemus. Jälleen huomattiin, että ensiasunto ja rakennusprojekti ei ole se kaikkein helpoin yhdistelmä. Soittelimme sekä maanmittaustoimistoon että verovirastoon, kun yritimme selvittää, miten meidän pitäisi toimia varainsiirtoveron kanssa ja saimme ihan erilaisia ohjeita kummastakin virastosta. Lopulta päätimme uskoa verovirastoa ja maksoimme tontin varainsiirtoveron. Kun talon lopputarkastus on pidetty voimme kuitenkin anoa varainsiirtoveron takaisin, koska kyseessä on ensiasuntomme.

Torstaina kävimme rakennusvalvojan juttusilla. Hänellä on aina maanantaisin ja torstaisin ”avoimet ovet”, mutta kaupungintalo on menossa kuukaudeksi kiinni 5. heinäkuuta. Tarkoituksenamme oli näyttää hänelle itse piirrettyjä alustavia piirustuksia ja kysyä kommentteja, jotta voisimme heinäkuun aikana palauttaa toivottavasti pian tulevat oikovedokset takaisin talotehtaalle ja saada projektia etenemään vaikka kaupunginvirasto onkin lomalla. Rakennusvalvojalta saimme kuitenkin kuulla, että vaikka kaupunginvirasto on kiinni niin rakennusvalvonta päivystää silti heinäkuussakin. Lisäksi ohimennen kuulimme, että kunnallistekniikkaurakka päättyisi alueellamme jo nyt ja rakentajat päästettäisiin tonteille touhuamaan kuukauden etuajassa. Siitä innostuneena saimme sovittua rakennustarkastajan kanssa ajan tontin reunalle torstaiksi 8.7. klo 8.00, jossa keskustelemme, mitkä puut saamme kaataa ja mitkä pitää jättää pystyyn.

Projekti vaikuttaa siis etenevän jälleen mukavasti eteenpäin. Lisää positiivisia asioita tapahtui, kun talon oikovedokset tulivat tänään postissa. Iloinen yllätys oli, että oikovedoksista ei löytynyt mitään mahdottoman suuria virheitä. Toki pieniä virheitä oli runsaasti, mutta pelkäsimme jo kauhukuvissamme, että piirustukset menevät täydellisesti uudelleen piirrettäviksi.

 

Alla viimeisin paras pohjapiirustus: