Aamulla kahdeksalta Isäntä suuntasi Kaupungintalolle rakennustarkastajan juttusille. Rakennustarkastajalla ei vierähtänyt kuin tovi, koska tällä kertaa ei ollut muuta kuin piirustusten viemistä. Isäntä oli suunnitellut, että hän voisi yksin asennella radon-putkiston kapillaarikatko kerrokseen, sillä aikaa, kun maaurakoisija on korjaamassa toista kaivinkonettaan. Pikainen soitto vastaavalle, ja selvisi, että radonputkisto tulisi liian syvälle, jos sen asentaa tässä vaiheessa. Eli hyvä ajatus mutta ei kuitenkaan voisi toteuttaa. Vähän ajan kuluttua maaurakoisijakin soitteli ja kertoi huonoja uutisia meidän kannalta. Kaivinkoneen korjaaminen kestääkin odotettua pidempää ja hän pääseekin tontille vasta puolenpäivän tienoilla. Tässä vaiheessa täytyy kyllä mainita, että vaikka maaurakoisijan kauha heiluu tehokkaasti niin organisointi ja aikataulutus ei todellakaan taida olla hänen vahvimpia puolia. Ei voi mitään, tämäkin aamupäivä meni lähestulkoon hukkaan.

Puolenpäivän aikaan pääsimme lopulta tekemään hommia tontille. Koska maaurakoitsija ei ollut saanut vielä organisoitua täryä tai sisätäyttöhiekkaa niin aloimme tekemään salaojia sekä sadevesijärjestelmiä. Nyt maaurakoisijamme pääsi tosissaan näyttämään taitonsa ja kauha heiluikin erittäin tehokkaasti iltapäivän. Päivän loputtua olimmekin saaneet talon kolmelle sivulle salaojat sekä sadevesijärjestelmät. Lisäksi Isäntä sai levitettyä suodatinkankaan kapillaarisoran päälle, jolloin pääsisimme huomenna lopultakin täyttämään perustuksia hiekalla, jota oli päivän aikana tilattu tontille kasettirekoittain.
 

Eräs ongelma meinasi pysäyttää työmme pari tuntia ennen aiottua, kun huomasimme, että meiltä puuttuu jatkojohto, jota tarvittiin porakoneeseen, jolla tehdään tarkastuskaivoihin putkenreikiä. Onneksi ympärillämme rakennetaan lähestulkoon joka puolella, niinpä saimme eräiltä ystävällisiltä rakentajanaapureilta jatkojohtoa lainaksi ja pystyimme jatkamaan töitä. Talvirakentajan iloksi voinee mainita myös pimeyden, joka laskeutuu näin talven kynnyksellä todella salakavalasti. Vielä neljän tienoilla olimme tekemässä talon etupuolen sadevesijärjestelmiä päivänvalossa, mutta puoli tuntia myöhemmin tontilla oli säkkipimeää. Vain tehokkaiden valonheittimien avulla töitä pystyi jatkamaan neljän jälkeen. Täytyy varmaan itsekin harkita parin halogeenin ostamista, koska meidän kuitenkin tarvitsee tehdä tontilla esimerkiksi lumitöitä ja tietenkin pimeään aikaan.