Neuvottelut 29.5. DT:n talomyyjän ja talotehtaan asiakaspalveluinsinöörin kanssa eivät juurikaan johtaneet mihinkään, koska mitään varsinaista päätöstä kumpikaan heistä ei uskaltanut tehdä. Asiakaspalveluinsinööri lupasi ottaa asiasta selvää ja soitella viime viikon aikana, mutta eipä ole vielä sitäkään soittoa kuulunut. Alkaa pikkasen harmittaa tällainen katteettomien lupausten anto, sillä DT:n kanssa asiat ovat nyt junnanneet paikoillaan KUUSI viikkoa. Aina he lupaavat palata asiaan, mutta ikinä mitään ei kuulu. Meillä alkaa jo pinna kiristyä, kun hommat ei etene. Haluaisimme kovasti saada vilpolakiistan selvitettyä, jotta saisimme viimein piirustukset. Vaikka nyt saamme varmaan luopua jo toivosta, että ehtisimme anoa rakennuslupaa ennen kaupunginviraston kesätaukoa. Mikäköhän tuon DT:n suhteen auttaisi, pitäisiköhän jo ottaa yhteyttä Designtalojen johtoon?

Jotain on sentään kuitenkin tapahtunut kahden viikon aikana taloprojektin tiimoilla, sillä olemme kyselleet nettikaapelin hintaa tontille ja näyttäisi siltä, että meille on tulossa SSP:n kautta valokuitukaapeli. Elisan talokaapeli olisi toinen vaihtoehto, mutta kalliimpana se putoaa luultavasti kilpailusta pois. Täytyy kuitenkin sitä ennen vielä tarkemmin selvittää pystyykö Elisa tarjoamaan jotain muuta enemmän kuin SSP.

Olemme myös pyytäneen takkatarjouksia paristakin paikasta, sillä DT:n perustakka ei sytytä meitä. Lisähinnasta DT:n perustakankin saisi toki vaihtaa, mihin tahansa Uuniseppien takkaan, mutta tässäkin kohtaa haluamme vertailla vähän hintoja. Olemme nyt pyytäneen tarjouksen sekä TakkaCenteristä että Warma-Uuneilta. TakkaCenterin tarjouksesta tekee erityisen kiinnostavan edullisen hinnan lisäksi palvelulaajuus, sillä heidän tarjoukseensa sisältyy myös takan sisälle kantaminen, joka ei perinteisesti kuulu takkatoimituksiin. Meitä ei ainakaan yhtään innosta se, että joku Matkahuollosta soittaa kesken työpäivämme tuovansa vartin päästä tontille pari tonnia kiviä, jotka pitäisi sitten työpäivän päätteeksi kantaa sisälle.

Maaperätutkimuksen hintaakin olemme kyselleet ja tehneet tarjouspyyntöjä yhdessä alueen muiden rakentajien kanssa. Tavoitteena olisi, että saisimme kasattua riittävän monta, jotka ottaisivat maaperätutkimuksen samalta yrittäjältä, jolloin saisimme hintaa vähän hilattua alaspäin. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että saamme kasattua riittävän monta halukasta yhteistarjoukseen, mutta aika näyttää, miten tässä asiassa käy. Rakentajista moni tuntuu olevan sitä mieltä, ettei halua teettää maaperätutkimusta, koska kaupunki ei sitä vaadi ja maaperä näyttäisi olevan hyvää ja kantavaa. Me haluamme tehdä tutkimuksen ihan varmuuden vuoksi, sillä aina on pienen pieni mahdollisuus, että juuri meidän tontilla onkin se iso kallio tai pehmeä maa. Maaperätutkimuksen hinta on kuitenkin hyttysen ininää kokonaisbudjetissa.