Tänään Isäntä ja Emäntä ajelivat yhdessä raksalle, sillä jälleen yhden naapurin talo oli valmistunut ja heillä oli näyttö. Talo oli saman mallinen kuin meidän, mutta koska molemmat ovat tehneet muutoksia oman talonsa pohjapiirrokseen, erosi heidän talonsa sisätiloiltaan melkoisesti meidän talostamme. Kylpyhuoneratkaisu oli heillä todella kiva, mutta toisaalta he olivat sen vuoksi joutuneet pienentämään vanhempien makuuhuonetta ja siirtämään kodinhoitohuoneen keskelle taloa. Meidän perheelle kunnon kokoinen makuuhuone on kuitenkin tärkeämpi kuin hieman tilavampi sauna, joten ihan tyytyväisiä olemme vielä omaankin ratkaisuumme.

Naapurivisiitin jälkeen vuorossa oli palomuurin maalausprojekti. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Emännän piti keräillä pihalta lumen alta paljastuneita laudanpätkiä ja vältellä täten maalin käryä, mutta raju myrskytuuli ajoi Emännän kuitenkin sisälle. Onneksi käyttämämme maali oli luokkaa M1 ja saanut vielä allergia- ja astmaliiton allergiatunnuksen, joten Emäntä ja masuvaavi eivät altistuneet vaarallisille myrkyille. Eikä Emännän aika tullut pitkäksi sisälläkään sillä Isäntä tarvitsi tämän tästä auttavaa kättä maalausprojektissaan. Emännän hommaksi jäi tavaroiden ojentelun lisäksi muun muassa maalitahrojen putsaus takkamme kaakelipinnoilta. Onneksi palomuurin viereisiä seiniä ei vielä ollut tapetoitu, sillä varovaisuudesta huolimatta muutama maalipisara osui niihinkin. Tapetoitsija oli kyllä tuonut jo työvälineensä talolle, joten ihan lähipäivinä tapettia alkaa varmasti ilmestyä seinille.


 

Kovin hankalaa oli saada maalia piipun ja palomuurin sekä takan ja palomuurin välisiin kapeisiin rakoihin tarpeeksi pitkälle. Toisaalta raot jäävät yleensä varjoon ja harvemmin sinne kukaan katselee, mutta kun itse asian tietää niin totta kai rajakohta aina paistaa silmiin. Muutoin olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Takka tulee paremmin esille harmaasta taustasta, vielä kun palomuurin viereiset seinät saavat harmaaraidallisen tehostetapetin niin kokonaisuus on valmis. Maalattu pinta on varmasti helppohoitoisempi ja maalaamalla saimme piilotettua myös muutaman rakennusaikaisen tahran palomuurista. Huomenna pitäisi vielä levittää palomuuriin toinen kerros maalia ja sitten tämä projekti on valmis.