Tänään oli hartaasti odotettu päivä, kun tulevan kotimme ulkoseinät saapuivat tontille. Aamu kahdeksaksi Isäntä oli sopinut tapaamisen DT:n työmaapäällikön kanssa. Hänen saapuessaan tontille vähän ennen kahdeksaa, pystytysporukka oli jo ahkerana saanut purettua valtavan kasan puutavaraa rekasta sekä oli juuri nostamassa ensimmäistä seinää paikoilleen.

Ensimmäinen seinä meni kivuttomasti paikoilleen (asennettu klo 8.00)

Ensimmäisen seinän asennuksen aikana työmaapäällikkökin ilmestyi paikalle. Pikaisen jutustelun perusteella vaikutti erittäin mukavalta ja luotettavalta henkilöltä. Häneltä saimme avaimen työmaaoveen, joka asennettaisiin rakennustyön ajaksi pääoven kohdalle. Kävimme lisäksi työmaapäällikön ja kirvesmiesten kanssa pikaisesti läpi rakentamisen etenemisen. He arvelivat, että talossamme saattaisi olla aluskate asennettuna ennen viikonlopun pyhiä. Katto olisikin erittäin tervetullut, koska viikonlopuksi on luvattu runsasta lumisadetta.

Toinenkin seinä asettui paikoilleen kohtalaisen helposti (asennettu klo 8.25)


 

Kolmas seinä ei ongelmia (asennettu klo 8.35)


 

Neljäs seinäelementti ongelmitta paikoilleen. (asennettu klo. 8:50)
 


 

Neljä seinäelementtiä kuudesta oli helppo asentaa, koska näitä elementtejä ei tarvinnut saada mahtumaan pieneen rakoon millintarkasti. Mutta seuraavat kaksi elementtiä vaativatkin hieman enemmän työtä. Elementit on valmistettu erittäin tarkasti oikean kokoisiksi, jotta saumoista tulisi mahdollisimman tiiviitä, pystyttäessä tämä tuo haastetta, koska elementtien pitää olla juuri oikeassa asennossa, jotta ne loksahtavat paikoilleen. Viidennessä elementissä pystyttäjät ihmettelivät pitkään, miksi elementti ei asennu, kunnes he huomasivat, että oviaukon kohdalla elementin tekijä oli jättänyt ulkovuorauslaudat liian pitkiksi, jolloin ne panttasivat ulko-oven smyygi-lautaan. Tästä he selvisivät sillä, että he repivät smyygi-laudan irti, jolloin elementillä oli edes mahdollisuus asentua. Melko tiukka rako tämä kuitenkin oli, koska elementti vaati huomattavaa hienosäätöä valtavan kokoisella lekalla asentuakseen oikein.

Viides seinäelementti vaati huomattavasti enemmän työtä pystyttäjiltä. (asennettu klo. 9:17)

Kuuden ja viimeisen seinäelementin asennuksessa oli samanlainen ongelma kuin edellisessäkin elementissä. Ulkovuorauslaudat olivat liian pitkiä, jolloin ne panttasivat taas toiseen elementtiin. Tällä kertaa pelkkä smyygi-laudan irrottaminen ei olisi auttanut, vaan pystyttäjät päättivät krouvisti pätkiä ylipitkät laudat moottorisahalla, jotta pystyttäminen pääsisi etenemään aikataulussa. Hieman ylimääräistä työtä nämä ylipitkät ulkolaudoitukset tulevat teettämään, koska luultavasti he joutuvat laudoittamaan uudelleen melko pitkän pätkän saumakohdissa.

Kuudennessa elementissä oli taas ylipitkät ulkovuorauslaudat, joka aiheutti hankaluuksia. (asennettu klo. 10:10)

 

Elementin pientä hienosäätöä moottorisahalla.

Elementtien asennuksen jälkeen jatkettiin kattotuolien asentamisella.