Tänään kiintokalustusprojekti jatkui jälleen omien virheiden korjauksella. Kodinhoitohuoneen korkeiden kaappien kalustejalat on asennettu asennusohjeiden vastaisesti ja Isäntä alkoi aprikoida kestääkö kaapin rakenne tällaisenaan sinne varastoitavaksi suunniteltujen liinavaatteiden painon. Niinpä pyysimme apua Emännän Isältä, joka hommasi vahvikeraudat jalkojen ja kaapin rungon väliin. Tänään vuorossa oli operaatio tunkkaus, kun vahvikeraudat sujautettiin paikoilleen. Nyt kaapin pitäisi kestää raskaammatkin taakat.

Vinkaa voi käyttää myös tunkkina.

Pitkäkätisin sai sujauttaa tukiraudat paikoilleen.

Tänään kiinnitettiin myös eteisen kiintokalusteet paikoilleen. Siellä tarkkuutta vaati valokatkaisimien asennus kaapin sivuun tulevaan kalustelevyyn. Lopputulos näyttää hyvältä, vaikka katkaisimet tulivatkin ehkä hieman normaalia standardia alemmas.

Emännän Isä oli jo lähtenyt kotiin saunaa lämmittämään, kun Isäntä teki oman Isänsä kanssa lähtöä raksalta. Autolle astellessaan heidän huomionsa kiinnittyi talon takana olleeseen kuusipuuhun, joka tuulen puhaltaessa oli todella vinossa. Lähempi tarkastelu osoitti, että puun juurakko oli jo osittain irronnut maasta ja oli vain ajan kysymys milloin puu kaatuisi. Isäntä päätti soittaa 112, jotta saataisiin palokunta paikalle kaatamaan puu ennen kuin se kaatuu väärään suuntaan. Nopeasti paikallinen palokunta olikin paikalla. Eikä kuulemma ollut ensimmäinen kerta, kun tällä asuntoalueella tarvitaan palokuntaa auttamaan kaatuvien puiden kanssa. Palomiehet käskivät kaatamaan myös tontillemme jäljelle jääneet kaksi kuusta ennen kuin tuuli kaataisi nekin. Täytyy sopivan tuulettoman päivän tullen pyytää Emännän Isä moottorisahansa kanssa apuun.