Design-Talo mainostaa, että heiltä saa helpon muuttovalmiin talon nopeasti ilman suurempia ponnisteluja. Mutta kyllä totuus on hieman kaunisteltu, kuten aina mainospuheissa. Design-Talojen nettisivuilla on kuuden kohdan rakennusprojekti, jonka uskoo ken tahtoo:

  1. Sovi tupaantuliaispäivämäärä
  2. Tee sellainen PIENI juttu kuin tontin raivaus ja rakentamiskuntoon laittaminen.
  3. Lähde vaikka Kreikkaan lomalle, DT rakentaa talon sinulle valmiiksi.
  4. Projektin vaikein asia on millaiset laatat ja tapetit seiniin.
  5. Kaikki kalusteet, kiuas, takka ja kodinkoneet asennetaan paikoilleen.
  6. Yhdeksän kuukauden kuluttua voitkin pitää kohdassa 1. sovitut tupaantuliaiset.

Kaikki Design-Talon rakennuttaneet ovat taatusti huomanneet, että ei se talo nyt ihan muuttovalmis avaimet käteen talotoimitus ole. On turha kuvitella, että muuttovalmis talo tarkoittaisi sitä, että talotilauksen tehtyäsi voisit vain odotella sohvalla istuen yhdeksän kuukautta ja sitten nostaa kuohujuomaa tupaantuliaisissa.

Me onneksi luimme ahkerasti internetistä löytyviä Design-Talo -blogeja ennen taloprojektiin ryhtymistä, niinpä osasimme varautua siihen, että kaikennäköistä pientä ja joskus vähän isompaakin tulee eteen, kun rakennutetaan ”muuttovalmista” avaimet käteen taloa. Toivottavasti meidänkin blogi auttaa osaltaan Design-Talon rakentamista suunnittelevia ymmärtämään, että ihan kaikkia mainoksia ei kannata ottaa ihan tosissaan.

Ettei tämän kirjoituksen sävy olisi niin negatiivinen, täytyy DT:stä mainita, että he ovat kokonaisuutena hoitaneet tähän mennessä hommansa erittäin kiitettävästi. Joitain ongelmia on kohdallemme osunut, kuten varmaan kaikissa isoissa projekteissa, mutta tähän mennessä ongelmat on saatu selvitettyä. Täytyykin toivoa, että hyvä yhteistyö jatkuu ja voimme pitää omat tupaantuliaisemme sovittuna ajankohtana.