Muistatteko vielä keittiön yläkaapin, jonka sivuseinässä on reikiä ja joka on irti seinästä noin sentin verran? Olemme miettineet eri vaihtoehtoja kaapin sivun siistimiseksi. Kysyimme Puustellilta tarjousta kalustelevystä, joka olisi kiinnitetty kaapin sivuun, mutta 65 € hinta tuntui liian suolaiselta.    Mieleen muistui jostain erään sisustusohjelman slogan ”Mitä et voi piilottaa, korosta!”. Niinpä aloimme kehitellä ideaa kaapin sivuun kiinnitettävästä muisti/ilmoitustaulusta. Ensin ajattelimme maalata puulevyn magneetti- ja/tai liitutaulumaalilla ja kiinnittää sen kaapin sivuun. Kyseisten maalien hinnat tuntuivat kuitenkin jälleen liian suurelta satsaukselta. Lisäksi mietimme onko lopputulos kuitenkaan hienon näköinen. Nyt idea on jalostunut tussitauluksi, joka tehdään maalatusta lasista. Lasi kiinnitetään kaappiin samanlaisella alumiinilistalla, jolla vessan peili kiinnitetään seinään. Tilasimme määrämittaiseksi leikatun, valkoiseksi maalatun lasilevyn ja metallilistaa samasta lasiliikkeestä, josta tilasimme vessan peilin. Hintaa hankinnalle kertyi 36 €. Samalla kyselimme, mitä tulisi maksamaan, jos ruokapöydän päälle teettäisi lasilevyn pöydän suojaksi. Pöytämme koko on 180x95 cm ja 6 mm paksuinen lasilevy maksaisi noin 100 € ja karkaistuna 200 €. Taidamme vielä harkita voisiko pöytäpintaa kuitenkin suojata erilaisilla tableteilla ja liinoilla.

Illalla Isäntä, Emäntä ja Isännän Isä suuntasivat raksalle kiinnittämään peilikaappia kylpyhuoneeseen. Peilikaapista piti poistaa pistorasia, sillä vaadittu turvaetäisyys vesipisteeseen ei olisi täyttynyt. Nyt peilikaapin takaseinään jäi pieni kolo pistorasian kohdalle, mutta aioimme peittää sen liimaamalla pienen taskupeilin kolon päälle.

 

Asensimme tänään myös kodinhoitohuoneen kaapiston yhteyteen vaatetangon, jossa on tarkoitus kuivattaa kauluspaitoja ym. henkarilla kuivatettavia vaatteita. Idea tällaisesta tangosta on lähtöisin muutaman vuoden takaisilta asuntomessuilta.