Tänään olimme päättäneet vihdoin lyödä lukkoon takkatoimittajamme. Olimme aikaisemmin pohtineet, että emme edes pyydä tarjousta Uunisepiltä, mutta heillä sattui olemaan kiinnostava takkatarjous internetissä ja niinpä ajattelimme pyytää siitäkin tarjouksen. Palvelu oli Uunisepillä sujuvaa ja pääsimme nopeasti sorvaamaan tarjousta Harmonia takasta. Kampanjatakan hinta oli kyllä erittäin kilpailukykyinen, mutta valitettavasti kokonaishinta kaikkine töineen päivineen nousi kuitenkin melko korkealle eli Uunisepät eivät vieläkään saaneet meistä asiakasta.

Kuvassa Uuniseppien Harmonia

Seuraavaksi suuntasimme automme Tulikiven myymälää kohden. Suunnitelmissamme oli käydä pyytämässä tarjous Kermansaven takasta. Valikoimassa oli oikeastaan ainoastaan yksi varteenotettava vaihtoehto, josta lähdimme tarjousta tekemään. Tulikiven takkamalli oli hieman poikkeava muista valmistajista eli siinä houkutti sen erilaisuus. Lisäksi takan erikoisuutena oli, että palomuuria ei tarvittaisi jos takan ja seinän väliin jätetään 50mm rako. Ensin epäilimme suuresti, että minkä näköinen sellainen ratkaisu olisi, missä takan ja seinän välissä olisi selkeä rako mutta myyjä sai meidät vakuuttuneeksi, että ei se rako olisi oikeastaan yhtään hullumpi ratkaisu. Kokonaishinta oli yllättävä, koska olimme olleet siinä uskossa, että Kermansaven takat olisivat erittäin hinnakkaita. Mutta meidän saamamme tarjous oli jopa pari sataa euroa halvempi kuin Uunisepillä. Hinta oli kuitenkin noin 500€ kalliimpi kuin ennakkotarjoukset TakkaCenteriltä ja Warma-Uuneilta eli emme vielä tehneet kauppoja, koska Tulikiven takka ei kuitenkaan erikoisuudessaankaan saanut sellaista tunnetta, että tuon me haluamme.

Kuvassa Tulikiven Nietos

Tulikiven jälkeen suuntasimme TakkaCenterin takkanäyttelyyn. Täällä olemmekin käyneet jo muutaman kerran arpomassa millaisen takan haluaisimme. Tällä kertaa aikeenamme oli tehdä oikeasti päätös. Aikaisemmilla käynneillä olimme pyytäneet muutamastakin eri takkamallista tarjouksen ja olimme todenneet heidän takkansa kokonaisedullisiksi. Sekin vaikutti takkavalmistajan valintaan, että TakkaCenterin takat asennetaan vakiona oikeasti paikalleen. Kaikilla muilla takkavalmistajilla, ostaja joutuu vakiotarjouksessa kuntoilemaan pari tonnia takkatarvikkeita ulkoa sekä sisälle että katolle. Valintamme kohdistui lopulta TakkaCenterin Sorja takkamalliin. Heidän kauttaan tulee meille myös kaikki muukin takkaan kuuluva kuten palomuuri, hormi, läpiviennit, pellitykset sekä eduslasi.

Kuvassa valitsemamme TakkaCenterin tulisija Sorja

Warma-Uuneilta olimme saaneet mielenkiintoisen tarjouksen Aulikki mallista mutta valitettavasti heillä ei ollut sitä näytillä koottuna missään lähistöllä. Jos teemme tuhansien eurojen kaupan niin, emme halua tehdä sopimusta jonkun A4:n tulostetun kuvan perusteella. Hinnan puolesta Aulikki takka olisi ollut hieman edullisempi kuin TakkaCenterin, mutta kuka ostaa sikaa säkissä näkemättä sitä ensin.