Meillä on raksalla peräkärry, jonne työmiesten pitäisi lastata kaatopaikalle menevät roskat. Tosin ainakaan tähän mennessä kukaan muu ei ole roskia lastannut kärryyn kuin me itse. Joka tapauksessa kärry oli tullut täyteen, pääasiassa energiajätettä eli pakkausmuoveja. Isäntä ja Appiukko menivät tänään iltasella raksalle hakemaan kärryä, mutta pihalla olikin ahdasta, koska siellä oli iso kuorma-auto. Pikaisesti selvisi, että lattialämmitysputkien asentajathan siellä tekivät pitkää päivää.

Peräkärryn tyhjennysurakka meinasi heti alkuunsa lopahtaa, kun lunta oli niin paljon, että kärryä jouduttiin kaivamaan lumesta. Kiskottaessa kärryä liikkeelle saimme huomata, että etuvetoinen kevyt henkilöauto ei ole näin talvikeleillä paras mahdollinen vetojuhta. Yritimme lapioida lunta ja hiekoittaa ajoväylää, mutta renkaat vain löivät tyhjää. Onneksi naapurille oli tulossa puhallusvillaa ja villoittajat varmaan huomasivat epätoivoiset yrityksemme vetää peräkärryä liikkeelle ylämäkeen, koska he tulivat vähän ajan päästä porulla apuun. Heidän työntöavustuksellaan saimme peräkärryn  helpompaan maastoon ja liikkeelle, siitä heille valtava kiitos.

Palattuamme kaatopaikalta olivat lattialämmitysmiehet vieläkin talolla hommissa. He olivat saaneet kaikki lämmitysputket lattialle ja verkkoihin kiinni. Putkien laitossa onkin ollut aika urakka, koska he kertoivat, että lattiaan on laitettu noin 700 metriä lämmitysputkea. Talolla alkoikin olla, melkein kaikki valmista keskiviikkona tapahtuvaa valua varten. Huomasimme tosin, että autotallin ja asuinhuoneiston välisen seinän radonhuopa ja laattakatko olivat vielä tekemättä. Pitää varmaan huomenna vielä soitella kirvesmiehille ja varmistella, että ovat varmasti tulossa tekemään laattakatkon ennen valua.

Lisäksi tänään tuli sähkösuunnitelmien muutoskuvat ja hinnat. Muuten sähköjen muutoskuvat olivat, kuten olimme suunnitelleet, mutta yksi iso virhe kuvissa oli vieläkin eli ilmainvaihtokoneen säädin oli väärässä paikassa. Muutoskuvat tulivat sähköpostilla ja siellä olikin huomautus, että ”IVK-ohjaus pahoittelen, mutta ohjauspaneelia ei voi siirtää.” Ongelmana on, että meille tulee Nilanin EC9 poistoilmalämpöpumppu, jonka asennusohjeissa selkeästi kerrotaan, että kodinhoitohuone ei ole oikea paikka säätimelle vaan säädin pitää sijoittaa keskeiselle ja neutraalille alueelle. Isäntä saakin huomenna soitella Design-Talotekniikka Oy:lle kysyä hyvä selitys, miksi säädintä ei muka voi siirtää?

Hintatiedoista kiinnostuneille, meidän sähkömuutokset maksoivat yhteensä 1354,10€, joka sinänsä oli positiivinen yllätys, tosin meillä muutokset olivat täysin perustasoa. Lisäksi jätimme DT:n sähköurakasta pois esim. palovaroittimet, jotka tullaan asentamaan erikseen hälytyslaitteiston mukana. Eniten muutoshintaa tuli lisätyistä pistorasioista (16 kpl = 649,60 €). Muutoskuvat itsessään maksoivat meillä 120 €.