Viime päivät olemme yrittäneet saada kasaan rakennuslupaan tarvittavia papereita. Kaamea kasa  erinäisiä papereita sitä tarvitseekin toimittaa kaupungille, jotta rakennuslupa irtoaisi kertaheitolla. Suuritöiseksi hommaksi on paljastunut naapurien kuuleminen. Ei siksi, että naapurit olisivat hankalia vaan siksi, että yhteisten aikataulujen löytäminen on kiireisillä rakentajilla kesken kesälomakauden ongelmallista. Lisäksi tulevat naapurimme ovat niin mukavia ja juttelevaisia, että tapaamisiin vierähtää helposti aikaa. Viime perjantaina kävimme vastaavan mestarimme kanssa lupapaperit lävitse ja ne näyttäisikin olevan muuten kunnossa, mutta muutaman naapurin kuuleminen puuttuu vielä. Jospa saisimme viimeiset puuttuvat nimet tällä viikolla, niin voisimme yrittää laittaa rakennuslupahakemuksen sisään.

Tänään olimme lisäksi kuulemassa Kvik:n tarjousta kiintokalusteista. Aikaa meni taas tunti kaupalla, kun myyjä ei ollut ihan täysin ymmärtänyt viime käynnillä tekemiämme valintoja ja jouduimme suunnittelemaan joitakin kohtia uudelleen. Tässä vaiheessa tuntuu siltä, että oli erittäin hyvä ratkaisu hankkia kiintokalusteet itse. Voin vain kuvitella miten hyvin kalustesuunnitelmien muokkaus olisi onnistunut puhelimitse Topi-Keittiöiden kanssa, kun tuntuu, että viesti ei mene perille vaikka istuu kalustemyyjän kanssa saman pöydän ääressä. Kvikin toimintaa voisi tässä kommentoida muutamalla sanalla. Kvikin avoimuus hintojen suhteen herättää luottamusta ja myyjäkin tuntui asiantuntevalta. Hieman miinuksia pitää antaa heidän melko rajoittuneesta valikoimastaan eli ihan kaikkiin kohtiin emme löytäneet sellaista ratkaisua kuin olisimme halunneet ja jouduimme tekemään kompromisseja. Lisäksi hieman hilpeyttä herätti myyjän kommentti, joka koski jääkaapin ja pakastinkaapin yläpuolelle tulevia yläkaappeja: ”Noista yläkaapeista täytyy nyt mainita, että niiden kiinnitykseen meillä ei ole oikein mitään valmista ratkaisua. Teidän pitää siis itse kehittää niihin joku kiinnityssysteemi. Ja mitään kovin painavaa ei kannata sitten niihin varastoida.” He siis myyvät ilmassa leijuvia kaappeja, jotka pysyvät pyhällä hengellä ja ajatuksen voimalla jääkaapin päällä. Myyjä toki kertoi, että kyllähän ne kaapit luultavasti saa sivuseiniin jotenkin kiinnitettyä.

Lopulta pääsimme tapaamisen todelliseen aiheeseen eli hintaan. Ennakko-odotukset olivat, että hinta olisi erittäin kilpailukykyinen ja edullinen eli voisimme katsoa läpi sormien muutamia puutteita Kvikin valikoimassa, joiden vuoksi jouduimme tekemään kompromisseja. Mielikuva edullisesta hintatasosta oli syntynyt Kvikin kotisivuilla tekemiemme kalustesuunnitelmien ja laskelmien perusteella. Todellisuus valitettavasti paljastui, kun kokonaishinta oli laskettu. Hinnat eivät olleet kokonaisuutena mitenkään erityisen edullisia, kun ottaa huomioon, että saamamme hinnat olivat vain kaapistojen osat. Eli niillä hinnoilla kaikki kalusteet pitäisi itse hakea litteinä pahvilaatikoina Kvik:n varastolta kuten IKEA:lta konsanaan. Liukuovikaapistot olivat suhteettoman kalliita, verrattuna moniin muihin toimittajiin. Myyjä lupasi kuitenkin vielä tarkentaa hintoja, koska olimme tehneet tapaamisessa muutoksia. Lisäksi hän lupasi laskea, kuinka paljon tulee lisähintaa kokoonpanosta, kuljetuksesta ja asennuksesta. Innolla odottelemme lopullista tarjousta sähköpostiimme, mutta hieman näyttää siltä, että Kvik:n kokonaishinta/laatusuhde ei aivan täsmää.