Tänään olimme Kvik'in myymälässä tekemässä kiintokalustesuunnitelmaa taloomme. Aikaa vierähti vajaat neljä tuntia vaikka olimme jo kotona alustavasti piirrelleet keittiön ja kodinhoitohuoneen kalustusta heidän netistä löytyvällä suunnitteluohjelmallaan. Kvik'in toiminnassa avoimuus tekee vaikutuksen, sillä heillä on selkeästi esillä mitä mikäkin maksaa. Ja ainakin alustavan silmäilyn perusteella hintatasokin on melko edullinen. Nyt vain odotellaan lopullista tarjousta. Täytyy myös todeta, että kerta kerralta kalustesuunnitelmat paranevat ja alkaa itsekin paremmin hahmottaa, mitä oikein haluaa. Tosin voi olla, että maku ja mielipiteet ehtivät vielä moneen kertaan vaihtua ennen kuin talo on valmis.

Tässä olisi vähän kuvia mahdollisesti meille tulevista kiintokalusteista. Ensimmäiset kolme kuvaa ovat keittiöstä.

 

Tässä olisi muutama kuva kodinhoitohuoneesta:

 

Tässä olisi vähän 3D kuvaa mahdollisesti meille tulevasta WC:n kalustuksesta.

 

Viimeisenä kuvana tällä kertaa näkymä suunnitellusta eteisestä. Kuvasta ei kunnolla näe, mutta pikkukaappeja vastapäätä on koko seinän pituinen liukuovikaapisto peiliovilla.

Näissä kuvissa olevien kiintokalusteiden lisäksi olemme kaavailleet MH1:seen koko seinän pituisen liukuovikaapiston sekä MH4:n seinän syvennykseen pienemmän liukuovikaapiston.

Tänään laitoimme myös postiin korjatut piirustusten oikovedokset ja nyt jäädään siis odottelemaan rakennuslupakuvia DT:ltä. Meillä oli hankintasopimuksessa pykälä, että voimme vielä oikovedosvaiheessa päättää otammeko kiintokalusteet DT:n kautta Topi-keittiöiltä ja takan Uunisepiltä. Päädyimme kuitenkin siihen, että hankimme takan ja kiintokalusteet itse, sillä takan saamme kilpailutuksen perusteella halvemmalla muualta ja kiintokalusteiden suhteen ei ole vieläkään selvinnyt, että millaiset kiintokalusteet Piippola136 -talomalliin kuuluu. Kalustesuunnitelma on joko mystisesti kadonnut DT:n palvelimen päivityksen yhteydessä tai sitten sellaista ei ole vielä edes tehty, koska Piippola 136 on vielä melkoisen uusi talomalli. Lisäksi olemme kuulleet huhuja muilta DT-rakentajilta, että kalustesuunnitelmien muokkaus Topi-keittiöiden kanssa ei ole ihan yksinkertaista, sillä liikkeissä asiointi on kielletty ja muutokset hoidetaan puhelimen ja sähköpostin välityksellä Topi-keittiöiden tehtaan kanssa. Helpompi siis hoitaa homma kokonaan itse ja nyt ainakin saamme juuri sellaiset kiintokalusteet kuin haluamme.

Huomiseksi on sovittuna tapaaminen Osuuspankin kanssa ja tarkoituksena on allekirjoittaa rakennuslainapaperit nyt kun kiinnityshakemus on käsitelty maanmittaustoimistossa. Loppuviikolla olisi tarkoitus tehdä lomareissu Kuopion asuntomessuille sisustus- ja pihaideoita hakemaan ja ensi viikolla alkaa puiden kaato ja aherrus tontilla, kun appiukon loma alkaa ja saamme hänestä metsurin tontille. Ei tule sukulaisillekaan siis mitään ongelmia lomasuunnitelmien suhteen :D