Puiden halkomisurakkaa pikkuhiljaa jatkettu ja meillä onkin jo yksi klapipino valmiina tontin reunalla. Vielä on kuitenkin kirveellä paljon töitä (tai halkaisukoneella kunhan saadaan joskus sähköt tontille). Eilinen päivä kului linjapukkien rakentamiseen ja vasta tänään pääsimme jatkamaan halkomisurakkaa. Onneksi meidän molempien isät ovat innokkaasti talkoilleet apunamme. Kaupunki oli tapittanut talonpaikkamme jo edellisviikolla, mutta vasta nyt saimme linjapukit tehtyä, kun maaurakoitsija ilmoitteli, että voisi jo tulla tontille touhuamaan. Tuli hieman hoppu saada linjapukit valmiiksi viikonlopun aikana, jottei talon paikkaa tarvitsisi montaa kertaa merkitä. Perjantaina pidimme maaurakoitsijan kanssa pikaisen palaverin, jossa sovimme, että hän aloittaisi alkuviikosta kantojen poistolla. Nyt pitäisi pikimmiten saada aloituskokous pidettyä, jotta maaurakoitsija voisi todenteolla alkaa pohjien teon.

Linjapukki

Isännän Isä halkomassa puita.


Isäntä itte kirveen kanssa. Taustalla vasemmalla pinossa noin 4 kuutiota valmiita klapeja. Seuraava noin 5 kuution klapiteline odottaa täytettä.

Samalla, kun kaupungin mittamiehet merkitsivät talonpaikan he olivat laittaneet myös muutaman korkomerkin tontilla kasvaviin puihin. Hieman hurjalta tuntuu tuo heidän merkitsemä korkeus 55,40. Lupakuviin olimme miettineet korkeudeksi 54,50. Tonttimme on loivaa rinnettä ja mikäli talonkorkeusasemaksi tulee 55,40 pitää maan pintaa korottaa tontin alareunalta talon kohdalta noin 1,5 m.  Aika paljon saisi siis täytemaata ajaa tontille ja meistä tulisi varsinaisia kukkulan kuninkaita, kun alarinteen puoleisen naapurin lattiapinta tulee noin kolme metriä alemmaksi. Toivottavasti aloituskokouksessa löydetään rakennustarkastajan kanssa jonkinlainen yhteisymmärrys talon koroksi.

Maisema tonttimme ympärillä muuttuu joka päivä, sillä läheisillä tonteilla rakennetaan nopealla tahdilla uusia taloja. Kortteliimme kuuluu kuusi tonttia, joista viidelle tonteista rakennetaan Design-Talo ja yhdelle Älvsbytalo eli korttelistamme tulee melkoinen Design-Talon näyttelykortteli. Meidän onkin hyvä seurata naapureilta, miten hommat etenevät, koska meidän talo on tulossa viimeisenä, varsinkin kun suurimmalle osalle korttelissamme on tulossa melko samanlainen talo. Varsinkin ensi viikolla alkaa maisema muuttua kerta heitolla, kun ensimmäiset talopaketit toimitaan tonteille. Meillä menee pitkälle syksyyn/talveen ennen kuin meidän talo ilmaantuu maisemaan. Siinä vaiheessa korttelin kaikilla muilla tonteilla onkin jo talot pystyssä ja luultavasti Älvsbytalossa asutaankin jo silloin.