Täksi päiväksi olimme saaneet vihdoin varattua ajan talomyyjämme lupaamalle sisustusneuvojalle, jonka kanssa voisimme käydä läpi sisustusvalintoja. Pyörähdimme kotona ennen sisustusneuvojalle lähtöä ja huomasimme, että DT:ltä oli tullut postia. Kuoresta löytyi esitäytetty hakemus Kvv- ja lv-työnjohtajaksi. Design-Talot ovat aiemmin tarjonneet työnjohtajan palveluita maksua vastaan, mutta  nyt ne olisi saanut ilmaiseksi. Esitäytetyn hakemuksen liitteenä oli nippu työtodistuksia, joita Isäntä alkoikin lukea mielenkiinnolla. Hakemuksessa mainostettiin, että työnjohtajalla on 3,5 vuotta työkokemusta, mutta työtodistuksia tutkimalla selvisi, että kokemus oli pääasiassa hankittu kesätöinä suoritetuista harjoitteluista. Kyseinen henkilö on meitä nuorempi, joten ihan ymmärrettävää, että työkokemusta ei vielä ole ehtinyt kertyä. Toki liitteenä oli todistus myös talotekniikan koulutusohjelmassa suoritetusta ammattikorkeakoulututkinnosta. Kummastusta herätti kuitenkin se, että työtodistusten mukaan henkilö oli toiminut LVI-työnjohtajana jo ennen valmistumistaan. Eikö LVI-työnjohtajalta vaadita mitään virallista koulutusta? Olemme jo aiemmin päätyneet hankkimaan KVV- ja LV-työnjohtajan projektillemme DT:n ulkopuolelta, sillä haluamme varmasti puolueettoman valvojan. Nyt, kun olemme tutustuneet DT:n tarjoaman työnjohtajan ansioluetteloon tekemämme valinta alkaa tuntua entistä paremmalta.
 
Hämärtyvässä illassa ajelimme sisustusneuvojan luo. Odotukset eivät olleet mitenkään korkealla ja varsinkin Emäntä epäili tätä vain talomyyjämme uudeksi metkuksi. Hieman varautunein mielin astelimme sisälle ja aloimme kertoa projektistamme. Aloitimme esittelemällä sisustusneuvojalle kiintokalustussuunnitelmamme ja kuvan valitsemastamme takasta. Sitten kävimme muutamalla sanalla läpi, mitä olimme ajatelleet talon pintamateriaaleista ennen kuin ryhdyimme penkomaan mallikappaleita pintamateriaaleista.

Laminaattilattian sävy oli helppo valinta. Päädyimme yksissä tuumin tummanruskeaan. Jalkalistaksi ajattelimme lähellä lattian sävyä olevaa tummanruskeaa. Lattialaataksi valitsimme mustan laatan. Ja kylpyhuoneen seiniin kiiltävän valkoista kaakelia. Olimme aiemmin jo ajatelleet, jonkinlaista tehostelaattaa raidaksi kylpyhuoneen takaseinään. DT:n valikoimista ei kuitenkaan tuntunut löytyvän mitään sopivaa. Sovimme palaavamme tehostelaatta-asiaan seuraavassa tapaamisessamme. Keittiön välitilalaattakin oli melko helposti päätetty, sillä olimme molemmat ihastuneet viime keväänä eräässä Design-talossa käydessämme samaan laattaan. Vessan välitila oli huomattavasti vaikeampi valinta ja myös se jäi auki seuraavaan kertaan. Tapaamisen lopuksi ehdimme hieman selailla tapettikirjoja, mutta ulkona alkoi jo olla pimeää eikä suunnittelijan luona ollut kunnollista valoa vaan kaikki sävyt vääristävä vanhanaikainen valaisin. Totesimme, että on parempi jatkaa projekti loppuun jonain viikonloppuna päivänvalossa. Sitä ennen suunnittelija lupasi lähettää koosteen tähän mennessä tekemistämme valinnoista sähköpostiin.

Kokemukset suunnittelijasta olivat yllättävän positiiviset. Kovin varovasti hän kuitenkaan toi esille omaa mielipidettään. Ja kunnollisen valaistuksen puute oli melkoinen miinus.